Over Concordia

Wij zijn enthousiaste muzikanten die onder leiding van dirigent Gouke Gerben Wielenga, iedere week op maandagavond van 19:30 tot 21:30 repeteren in dorpshuis “Eldorado” in Wânswert.

De vereniging heeft 24 leden en twee leerlingen.

Ieder jaar hebben we een volle agenda. We begeleiden meerdere kerkdiensten in zowel Burdaard als in Wânswert. We begeleiden ook ieder jaar de tentdienst die de feestweek in Burdaard afsluit. Daarnaast organiseren we ieder jaar een koffieconcert in Burdaard en een donateursconcert in Wânswert. En ieder jaar komen we voor Moederdag bij u aan de deur met de ‘blomme-aksje’. Dit is ieder jaar weer een groot succes.

U kunt onze leden/leerlingen ieder jaar zien en horen tijdens het solistenconcours van de Muziekfederatie Ferwerderadiel, deze wordt ieder jaar op de laatste zaterdag in maart georganiseerd. ‘s Avonds is “Concordia” natuurlijk aanwezig voor het federatiefestival van de Muziekfederatie Ferwerderadiel.
We doen ook eens in de twee jaar mee aan het Bondsconcours. Hier hebben we ons de laatste jaren van onze beste kant laten zien. In 2009 en 2011 namen we zelfs de Koraalprijs mee naar Wânswert.

In 2009 heeft “Concordia” voor de eerste keer in haar bestaan mee gedaan aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) in Groningen. Dit is ons goed bevallen en het is de bedoeling dat we hier één keer in de twee jaar naar toe zullen gaan.

Zoals u heeft kunnen lezen hebben we ieder jaar een volle agenda en laten we ons regelmatig zien tijdens activiteiten in en rondom zowel Burdaard als Wânswert.