Archief

Dochs noch hastig is ferstoarn ús âld- en ere lid

 

Renze Kingma

 

Wy winskje de famylje in soad sterkte ta
Ut namme fan leden en bestjoer
Chr. Muziekvereniging
Concordia
Wânswert


Ùs jierlijkse Bazar mei it draaiend rad, ferkeap by opbod en natuurlijk in hiele geselliche jûn! Tagong is fergees!


Zaterdag avond 23 juni hielden we ons jaarlijkse donateurs concert in Dorpshuis Eldorado. Het thema was: “Concordia houdt van Holland”. 

Het publiek kwam massaal en de zaal was tot aan de laatste stoel bezet.

Voor de pauze hebben we een muzikale rondreis door Europa in de Suite Lyts Brussel gemaakt, dit was één van de hoogtepunten van de avond! Ook lieten de leerlingen Jetze en Jelly Oberman voor de pauze van zich horen. 

Na de pauze, met verkoop van loten, kwamen we in Hollandse stijl weer op, waarna we het “Concordia houdt van Holland” spel vertolkten. Quizmaster Gerben de Vries wist de zaal in twee bloedfanatieke teams te verdelen. Als muzikale toegift nam Geert Hazes de microfoon in handen om af te sluiten met: “Zij gelooft in mij!”.

Als toepasselijke prijs kregen alle aanwezigen bitterballen voorgeschoteld. Al met al een zeer geslaagde avond met diverse soorten muziek.

Alle aanwezigen: Hartelijk dank voor uw komst.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De leden van Concordia zijn druk aan het repeteren voor het komende donateursconcert op zaterdag 23 juni 2018.

We hebben de nodige voorbereidingen achter de rug, en de puntjes worden op de I gezet, waardoor het weer een bijzondere muzikale avond gaat worden.
Met muziek van Nederlandse bodem wordt het vast een gezellige avond, met na afloop een verloting met mooie prijzen.

U bent vanaf 19.45 uur van harte welkom in Dorpshuis Eldorado, het concert begint om 20.00 uur. Kom op tijd want vol is vol!


Maandag 7 mei komen we weer bij u aan de deur met de geraniums.Mocht u overdag niet thuis zijn, niet getreurd. Laat het ons weten, dan komen we ‘s avonds even langs. 
U kunt contact opnemen met Aukje 06 36259368 of Doede 0519 332680 / 0620450391

U kunt natuurlijk ook langs Kerkbuurt 9 in Burdaard gaan, daar staan ze vanaf 10 uur voor u klaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


17 Februari reisde Concordia al vroeg af om zich bij MFC De Ynset te Holwerd te melden. 

We moesten als tweede band het podium betreden en hebben de volgende stukken gespeeld:
Pro Patria Mori – Alan Fernie
Gamma Fäbodspsalm från Dalarma – Arr. Klaas van der Woude,
                                                     Soliste: Fenna Vergeer
Jubilation – James Curnow

Concordia haalde hier een mooie derde prijs en nam een GB Music waardebon van EUR 50,00 in ontvangst. Een mooi resultaat!

 
Aan het einde van de avond werd deze speciale editie van het federatie festival door het Broken Brass Ensemble afgesloten.


Zaterdag 29 januari hielden we onze jaarlijkse bazar. En wat een gezellig feest was het weer. We kunnen terug kijken op een gezellige en zeer geslaagde avond. We willen u allen bedanken voor uw komst en gezelligheid.

Afgelopen week heeft de laatste vergadering plaatsgevonden van de Muziekfederatie Ferwerderadiel gehouden, na deze vergadering is de federatie gestopt met bestaan. Wat betekent dat na 66 jaar er een einde is gekomen aan het jaarlijkse federatie festival en solistenconcours in de gemeente. Het federatiebestuur en aangesloten verenigingen hebben samen besloten dat dit de beste oplossing is. Vanaf 2018 is de Muziekfederatie Ferwerderadiel gefuseerd met de federaties van Oost en West Dongeradeel.
Het eerste optreden staat voor zaterdag 17 februari op de agenda.

De dag begint om 11.15 uur met de loting en de eerste band zal om 12.00 op het podium zitten. ‘s Avonds is er een feest met medewerking van Broken Brass, zeker een aanrader. Dus heeft u zin in een dag vol met muziek, willen wij u graag uitnodigen in de MFC De Ynset te Holwerd.Het nieuwe jaar is bijna alweer twee weken oud, de eerste repetitie in 2018 hebben de leden van Concordia alweer achter de rug.

Het nieuwe jaar is met uitstekend nieuws begonnen, we hebben vier nieuwe leden mogen verwelkomen.
Gerk Vellema op bas
Janneke van der Velde op cornet
Douwina Regnerus op cornet
Johannes Hoogland op trombone

Welkome jongens en meiden, fijn dat jullie ons komen versterken. Tijdens het donateursconcert liet Jetze Oberman van zich horen, hij heeft inmiddels zijn A-diploma op zak en heeft zijn eerste ‘concours’ achter de kiezen.

Het bondsconcours in Drachten ging boven verwachting goed. Er zijn opnames gemaakt voor het Koperkanaal, de beelden kunt u terugzien op YouTube en onder het kopje muziek. 
We hebben een ‘bats’ punten in de wacht gesleept en daarnaast ook een goed jury rapport.
Op het inspeelwerk Lady Stewart Air – Peter Graham behaalden we 84 punten
op Chorale Variations – Jan de Haan behaalden we 83,67 punten
op The Legend of the Cloak – Rob Goorhuis behaalden we 82,33 wat een totaal geeft van 83 punten een eerste prijs.
Zaterdag 27-1-2018 is het dan alweer tijd voor de jaarlijkse bazaar. Komt u ook?


Maandag 10 juli geven we als afsluiting voor de zomerstop een mini-concert. Dit gaan we met mooi weer naast Eldorado doen. Met slecht weer gaan we naar binnen.
We beginnen om 19:45 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een hapje of een drankje te nuttigen.

Woensdag 5 juli moest Jetze voor zijn A-diploma examen doen. Ondergetekende ontving het bericht dat hij geslaagd is. Gefeliciteerd Jetze!

Wij hopen u natuurlijk te zien tijdens ons mini-concert maandag 10 juli. Mochten we u niet meer zien, dan wenst het bestuur en de leden u een hele fijne vakantie.

 

 

 

 

 

 

 


Vrijdag 23 juni aanstaande is het alweer zover. Het is weer tijd voor het Donateurs concert voor Concordia. De afgelopen weken zijn we druk aan het repeteren geweest, er zijn verschillende ideeën besproken en alles lijkt in kannen en kruiken te zijn.

De kleine dingen moeten nu nog samenvallen, maar dat kunnen we de leden wel toevertrouwen. Met de titel From Concordia to America mag het thema duidelijk zijn. Rondom het thema zullen verschillende muziekstijlen en stukken ten gehore gebracht. Naast de band zullen ook de leerlingen van zich laten horen, dat wordt vast weer een groot succes.

 Natuurlijk bent u weer van harte welkom!

Tegenwoordig is Concordia ook te volgen op Facebook: https://www.facebook.com/Brassband-Concordia-W%C3%A2nswert-121346111778430/?ref=aymt_homepage_panel


Maestro Concordia, dat was de titel van ons concert op zaterdag 6 mei 2017 in MFC It Spectrum te Burdaard.

Vier ‘markante’ inwoners van Wânswert en Burdaard namen het tegen elkaar op om de titel “Maestro Concordia” te winnen.
Minne Jansma, Tsjerk de Groot, Sybren van der Velde en Kik Blekman hebben met veel enthousiasme op de bok gestaan en ieder had zijn/haar eigen stijl.
En eerlijk gezegd, ondergetekende zou het hun nooit na doen. Muziek maken is één ding, maar een band laten doen wat jij wilt is heel iets anders. Petje af dame en heren.

De jury die bestond uit dirigent Gouke Wielenga, presentator Wim Brons van Omrop Fryslân en muzikant Pieter Reitsma hebben vier zeer verschillende dirigenten gezien en moesten na afloop een winnaar aanwijzen. Ook het publiek mocht een winnaar aanwijzen. Zowel de publieksjury als de jury waren het er over eens dat er maar één de titel “Maestro Concordia” had gewonnen en dat was Tsjerk de Groot. Nogmaals gefeliciteerd met je gewonnen titel Tsjerk! 

20170506_concordia_0036
20170506_concordia_0044
20170506_concordia_0170
20170506_concordia_0055
20170506_concordia_0165
20170506_concordia_0131

Deze avond had niet zo kunnen verlopen zonder de hulp van veel mensen daarvoor onze dank. Speciale dank voor onze juryleden, Wim Brons, Pieter Reitsma en Gouke, ladyspeaker Ytsje Jansma, Anne Betzema voor de techniek, (bar)personeel van It Spectrum, het publiek en Vincent Schiphorst voor de prachtige foto’s.

Maandag 8 mei was het alweer tijd voor de jaarlijkse blomme-aksje. De blommen stonden weer bij Doede en Tsjikke en ze hebben het er maar weer druk mee gehad! Hierbij willen we iedereen bedanken voor hun hulp en inzet en natuurlijk iedereen die ook dit jaar weer blommen hebben gekocht! Het was geweldig!!

Op dit moment zijn de leden alweer druk aan het voorbereiden voor ons donateursconcert op vrijdag 23 juni 2017. Zien we u dan weer? U bent natuurlijk van harte welkom.


Langzaam wordt er steeds meer bekend. De ‘dirigenten’ hebben al geproefd van het dirigeren en het is toch best lastig. Maar de ‘maestro’s ‘ pakken het serieus aan, zelfs de tablets komen erbij kijken.
Dirigent Gouke heeft ze nog een aantal tips gegeven en zaterdag 6 mei is het al zover.
Houd de kranten en ons evenement op facebook in de gaten, iedere dag wordt er weer een tipje van de sluier opgelicht.
Allereerst willen de leden en het bestuur u een heel gezond, gelukkig en muzikaal 2017 wensen. 

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van twee leden. Ze hebben allebei aangeven dat ze na de jaarwisseling niet weer terug zullen komen en moesten er qua bezetting een aantal veranderingen worden doorgevoerd.
Zo is Jouke opgeschoven naar eerste euphonium, Johanna naar tweede euphonium en is Sara van tweede alt naar eerste bariton geschoven. Beide dames hebben de eerste repetities inmiddels achter de rug. Het is best wennen allemaal, maar volgens mij ging het al erg goed.

Op dit moment zijn we aan het repeteren voor een ‘concert’ in het voormalige dorpshuis Pro Rege op 21 januari in Burdaard. De huidige eigenaren leek het erg leuk om op deze wijze hun verbouwde Pro Rege te laten zien aan de bewoners van Burdaard.

Daarnaast zijn de voorbereidingen voor de bazar op 28 januari aanstaande al begonnen. We willen er weer een gezellige avond van maken, met natuurlijk het draaiend rad en de opbod. Komt u ook? De toegang is gratis en u bent natuurlijk van harte welkom. Bent u nog in het bezit van muntjes? Deze zijn natuurlijk ook tijdens deze avond in te ruilen voor een drankje of een hapje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Welkom op onze vernieuwde website!
Het heeft wat tijd gekost, maar de site heeft nu weer een fris en nieuw uiterlijk. NB mocht u foutjes tegenkomen, schroom dan niet om even een mailtje te sturen. Dat wordt erg op prijs gesteld!

knallenEind november hebben we de tocht naar Utrecht gemaakt voor het NBK. Helaas heeft het ons geen succes gebracht en eindigden we als laatste. Toch kunnen we met een tevreden gevoel terugkijken, al is dat voor sommige leden dan niet zo. Het blijft natuurlijk wel jammer voor alle voorbereidingen, maar het is niet anders en we gaan er in de toekomst vast weer naar toe.
Vanaf deze kant ook nog een bedankje voor onze hulpen! Top dat jullie er waren en bedankt voor jullie inzet! Dat laatste geldt natuurlijk ook voor alle leden.
Het lijkt misschien een beetje mosterd na de maaltijd, “Mar better let as net”!

In middels zijn we druk aan het repeteren voor een concert in Talma Hoeve te Veenwouden. We hopen natuurlijk op een mooi concert en dat we de bewoners een muzikale middag zullen geven.

 


Weet u het nog? Ons donateursconcert op vrijdag 17 juni? Met dank aan de familie Spoelstra hebben we beelden van The Three Tenors of Wânswert. U vindt de beelden onder het tabblad Muziek.

Het zijn de laatste weken voor het NBK 21 oktober. Aanstaande zaterdag gaan we naar het Try-out concert in Ferwert. We zitten 19:20 uur klaar, komt u ook?

Naast het try-out concert hebben we ook nog een aantal repetities en extra repetities voor we de tocht naar Utrecht zullen maken. We hopen natuurlijk dat we met een mooie groep supporters die kant op kunnen gaan en dat we een mooi optreden neer zullen zetten. Aan de leden en dirigent zal het in ieder geval niet liggen.

En dan zijn er ook nog trieste berichten vanuit de gemeente. Helaas is de Hallumer Fanfare opgeheven. We horen het steeds vaker dat korpsen door te weinig leden op houden te bestaan. Slechte berichten, niet alleen voor de leden, maar ook voor de dorpen. Het is toch jammer als er met de Sinterklaas intocht geen muziekkorps door het dorp gaat met de Goedheilig man achter hun aan. Of wat te denken aan de dorpsfeesten etc. Gelukkig heeft Concordia nog voldoende leden, maar ook wij merken dat er minder aanwas is.


Vrijdag 17 juni was het tijd voor ons jaarlijkse donateursconcert in Eldorado te Wânswert. Voor een volle zaal brachten we met het thema “Let Concordia entertain you! een mooi en verrassend concert.

De grootste verassing was wel dat ons eigen trombone sectie een prachtig ‘zang’ optreden gaf als de Three Tenors from Wânswert. De tekst hebben de heren zelf geschreven, de muziek gecomponeerd door onze dirigent. Als er nog foto’s of filmpjes van dit optreden (of het concert) in omloop zijn, dan houd ik mij hier van harte voor aanbevolen!

jetze
Voor de pauze liet Jetze Oberman zijn kunnen horen. Een mooie oefening voor zijn elementair examen op 1 juli. Hij is geslaagd, daarom vanaf deze kant Gefeliciteerd!

Naast het trombone trio gaven Gerben met Dublin’s Fair City en Fenna met Camille een prachtige solo weg!

verkleed-nieuws

4 juli was onze laatste repetitie die we traditioneel afsloten met een BBQ bij de familie Betzema. Het eten was weer voortreffelijk voor elkaar en ook het weer liet zich van haar beste kant zien. Nogmaals onze dank!
bbq

Op dit moment vieren de muzikanten van Concordia vakantie. Onze eerste repetitie is 22 augustus. Dan gaan we hard aan de slag met het verplichte werk van het NBK.


Blomkeaksje musykferiening “Concordia”
blommenblommen

Beste minsken,

Op 3 maaie ha we ús blomkeaksje hawn en we wolle eltsenien tankje foar de keap fan blommen en ek foar de giften dy we hjir en der kriegen ha. We ha in rekord oan blommen ferkocht, 2610 geraniums! It is geweldich, noch in kear o sa betanke. Moai dat minsken jild oer ha foar de musyk.
noten

Tagelyk wolle we jimme attindearje op ús konsert yn Wânswert op freed 17 juny yn gebou “Eldorado”. It wurd in untspannende jûn mei in soart amusemint wer’t in soad nije stikke te hearen binne. As verassing in primeur gast-optreden fan in trio, dit wolle jo net misse! Jo kin wer moaie prizen winne by de ferlotting.

De 1e kofje is gratis en jo hoeche ek gjin tagongsjild te beteljen. It begjint om 20:00 oere, ha jo sin yn in moaie jûne? Jo bin hertlik wolkom!

Oant sjens op 17 juny.
Groetnis fan alle leden fan ‘Concordia’
poster_donateursconcert_2016-01


Zaterdag 2 maart werd weer het jaarlijkse Solistenconcours en Federatiefestival Ferwerderadiel
georganiseerd in de gemeente. Dit jaar was zowel het solistenconcours als het festival in het MFC in Hallum.

Voor “Concordia” deden de volgende mensen mee aan het solistenconcours:
* Jetze Oberman (junioren) op cornet, hij behaalde 79 punten

* Kwintet bestaande uit: Marjanne Tolsma (cornet), Marije Tolsma (alt), Lisanne Kroes (cornet),
  Jouke Kooistra (euphonium) en Ydwer Betzema (bas), zij behaalden 81 punten
* Sytse Reitsma, percussie, 87 punten en hij behaalde hiermee voor de derde keer de beker
* Ydwer Betzema, es-bas, hij behaalde 92 punten en haalde daarmee de een na hoogste score.

sytse_web
Sytse werd voor de derde keer op rij eerste in de categorie percussie

(foto: fam. Reitsma, Burdaard)

Iedereen gefeliciteerd met de door jullie behaalde punten! ‘s Avonds was het de beurt aan de korpsen. Voor deze editie stonden de zeven bands uit onze gemeente op het podium. Ook de beide jeugdkorpsen Solex en Desnoods gaven acte de presence, altijd mooi om naar te kijken, en ik denk dat we allemaal terug kunnen kijken op een muzikale avond.

Binnenkort komt “Concordia” weer bij u langs de deur voor de blomme aksje. Dit jaar komen we op 3 mei, omdat het een rare week is zullen we het in één dag proberen te doen. Mocht u niet thuis zijn maar toch willen kopen, dan kunt u ons altijd een mailtje sturen of even contact opnemen met iemand van het bestuur.


poster9


De drukke periode van december is weer achter de rug. En ook januari 2016 is de geschiedenisboeken ingegaan.

Wat een heisa en gedoe met de ijzel. Mensen konden geen kant op en glibberden en gleden over de wegen. Ook “Concordia” heeft er het één en ander van meegekregen, door de gladheid bleven de meeste buiten leden tuis, waardoor de repetitie in eens een stuk minder bezocht werd.

foto_nieuws_bazar_2016Gelukkig was de ijzel op 23 januari weer achter de rug en kon “Concordia” een zeer geslaagd en gezellige bazaar houden. Er werd genoeg gedronken, ook de patat en frikadellen vonden hun weg en het draaiend rad was weer een groot succes. Tietie en Maaike hebben goede zaken gedaan, naar mijn weten waren de bordjes binnen een mum van tijd allemaal weer verkocht.

Na het draaiend rad is het ieder jaar tijd voor de opbod. In de goede handen van Geert is het ook dit jaar 
weer een groot succes geworden, het levert bovendien ook nog mooie plaatjes op…

De naam van de pop werd niet geraden en deze werd dan ook bij opbod verkocht. Geert heeft er duidelijk goed voor gezorgd.

Na de bazaar hebben we de jaarvergadering gehouden. Hiermee werd het muzikale jaar 2015 in stijl afgesloten. Wat heet, zonder stroom, met kaarslicht werd het na afloop nog reuze gezellig.

De laatste weken zijn we druk aan het repeteren en voorbereiden voor de komende concerten. De eerste die op de agenda staat is op 13 maart aanstaande. Dan houden we samen met Jeugdkorps “Solex” een koffieconcert in Eldorado. U bent vanaf 15:30 uur natuurlijk van harte welkom.


Zaterdag 28 november jl. reisde “Concordia” met haar leden af naar ‘de Lawei’ in Drachten om daar om 14:30 uur van zich te laten horen. Helaas was de zaal niet afgeladen, maar er zaten toch een mooi aantal fans van ons in de zaal. Hartstikke fijn natuurlijk.

Van ons optreden zijn opnames gemaakt, deze staan inmiddels op de site onder het kopje Muziek (onderaan vind je een media player, door op de play knop te drukken begint de muziek te lopen). Ik weet dat er foto’s zijn gemaakt, maar helaas heb ik er maar één (van de Facebook pagina van Lyts Brussel gehaald). Dus heeft u foto’s gemaakt, ik houd me altijd aanbevolen.

We hebben de afgelopen weken hard gestudeerd op de volgende stukken:
* I can think of Him (arr. Leslie Gordon) door de jury beoordeeld met 85,67 pt
* Olympus (Philip Harper) door de jury beoordeeld met 85,50 pt
* Broken Sword (Kevin Houben) door de jury beoordeeld met 86,33 pt
dit gaf een gemiddelde van 85,92 punten een eerste prijs met recht op promotie. We hebben net niet de koraalprijs mee naar Wânswert genomen, maar we behaalden wel het hoogst aantal punten van de vierde divisie.Een mooie opsteker voor dirigent en leden.
12107726_502376489942475_7969903764282424611_n

Foto gemaakt door Esther de Boer


De vakantie is weer voorbij, de eerste repetities alweer achter de rug. Met een enorm gezellig, feestelijke dag in Giethoorn achter de kiezen kunnen we er weer vol voor gaan. Zodra ik foto’s of filmpjes heb ontvangen zal ik deze zo snel mogelijk plaatsen. Er zijn wat problemen met het fotoalbum die nog niet helemaal opgelost zijn, maar het gaat hopelijk snel lukken.

Dat we vakantie hebben gehad, heeft onze dirigent er niet van weerhouden om ons flink aan het werk te zetten op de eerste repetitie. Ik zal het u nog sterker vertellen vanaf volgende week beginnen de sectierepetitie ook alweer. Het moet ook wel want 28 november zullen we weer op het podium zitten tijdens het bondsconcours in Drachten en we willen er natuurlijk een mooi en goed optreden geven.
images


Het is zomer mensen, we hebben er lang op moeten wachten, maar het is nu dan toch echt zomer en vakantie!

27 juni hadden we nog de federatie avond in Blije, volgend jaar zullen we elkaar waarschijnlijk in maart weer allemaal zien.

Helaas nemen we dit jaar weer afscheid van leden, maar we hebben gelukkig nog een mooie ploeg leden. De laatste repetitie van het seizoen hebben we gebruikt voor een klein buitenconcert in de speeltuin in Wânswert. Het was zulk mooi weer, dat het zonde zou zijn om binnen te blijven. Na afloop hebben we nog gezellig nagezeten.

Voor nu wensen we u allemaal een hele fijne vakantie met prachtig zomerweer!

700-02756501 © Jean-Christophe Riou Model Release: No Property Release: No Beach Chair and Pile of Books


Zaterdag 30 mei houden we ons jaarlijkse donateursconcert in “Eldorado” te Wânswert. De aanvang is om 20:00 uur, kom op tijd want vol is vol!
poster30mei_kopie


De dagen vliegen, en op zo’n moment denk ik wel eens aan “De tiid hâld gjin skoft”.  Het mooie weer is weer in aantocht, zo af en toe met een kleine wandeling hoor ik de leden van andere muziekkorpsen hun oefeningen door het open raam doen. Daar kun je van genieten, maar het doet me ook beseffen dat de dagen elkaar weer in rap tempo opvolgen.

De afgelopen weken zijn we al druk aan het repeteren voor het donateursconcert op 30 mei in “Eldorado” te Wânswert. Het belooft een mooi concert te worden, waarbij weer verschillende genres ten gehore gebracht zullen worden.

In april zijn we weer aanwezig geweest bij de tentdienst als afsluiter van de feestweek in Burdaard. Daarna was het alweer tijd voor de dodenherdenking die dit jaar officieel werd gehouden waardoor we als hele band met dirigent aanwezig waren bij het monument. Het was weer indrukwekkend om te zien hoeveel mensen aanwezig waren!

Daarna hebben we nog een repetitie gehad en zijn er nieuwe foto’s gemaakt, hier alvast een voorproefje (onder leden kunt u de foto’s per sectie zien).
foto_nieuws
Foto gemaakt door Ed Letzel

In dezelfde week als dodenherdenking zijn we weer bij u langs de deuren geweest voor de blomme-aksje. En we kunnen nu al gerust stellen dat het weer een succes was!


Kent u dat? Gisteren was het nog 1 januari en nu is het alweer april. Bij “Concordia” is het de afgelopen weken druk geweest.

21 maart hebben we een leuk concert gehouden voor de schoolgaande jeugd. Helaas heeft het ons geen nieuwe leerlingen opgeleverd, maar er waren meer dan genoeg enthousiastelingen, misschien volgend jaar?

Tweede paasdag hebben we de tentdienst begeleid in de kerk van Wânswert. Op dit moment zijn we in voorbereiding voor de tentdienst in Burdaard en ons jaarlijkse donateursconcert op 30 mei in dorpshuis “Eldorado” in Wânswert. Dit belooft weer een muzikale avond te worden, met natuurlijk een leuk en afwisselend programma. Wij hopen u daar natuurlijk weer welkom te mogen heten.

Dan willen we nog even terugkijken op het kerstconcert. In de januari editie van ‘De Brêge” stond dit prachtige gedicht.

Krystkonsert

In bysûnder Kryst, konsert’ hâlden yn Burdaard,
Hâlde mannich ynwenner lang oan ‘e praat.
Wat wie dat moai en….dat moat alris wer,
sa wienen de petearen, nei ôfrin hjir en dêr.
‘Concordia’, ‘Juliana’ en Lightness hienen betocht,
wy bringe ienriedich meiinoar ‘Eare’ oan ‘t Ljocht.
Sa as inglen eartiids dienen yn de Bethlehemsnacht,
oan de hoeders dy’t yn Efratha’s fjilden hâlden de wacht.
Yn ôfwikseling mei musyk, sang en meiinoar sjongen,
wie dit bysûnder barren ek mei slachwurk mongen.
Meiinoar dat lêste stik, it waard ien grutte show,
op teksten fan Gloria in Ekselsis Deo.
Wer ‘t sa in doarp noch grut yn wêze kin,
tankjewol, trije ienheid, plûmkes nettemin.

Ien dy’t der ek wie


21 maart aanstaande hebben we een leuk concert gepland voor de schoolgaande kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s.
poster_kinderconcert-pdf

Wij nodigen u als trouw publiek natuurlijk ook uit om hierbij aanwezig te zijn.

Op YouTube staat een leuk promotiefilmpje! Zo heeft u al een beetje een idee wat u zaterdag 21 maart ongeveer kunt verwachten.
Kids at the movies


Het gaat maar weer als een speer met het nieuwe jaar. We zijn alweer halverwege februari, de eerste twee maanden bijna weer achter de rug. “Concordia” zit echter niet stil, en paar weken terug hebben we weer een super gezellige bazaar gehouden en op dit moment zijn we alweer druk aan het repeteren voor een kinderconcert. Dat betekent overigens niet dat niet iedereen welkom is, maar het is wel speciaal bedoelt voor de schoolgaande kinderen. Het belooft een leuk programma te worden, met leuke vlotte muziek en herkenbare melodieën. Dus pakes en beppes, heiten en memmen, broerkes en suskes we hoopje jimme der allegear binne.

We hopen u natuurlijk van harte welkom te kunnen heten tijdens het concert in MFC It Spectrum op 21 maart aanstaande.
posterdisney


We zijn altijd blij met reclame of complimentje. Tenminste de meeste mensen zijn erg gevoelig voor een compliment.


afbeelding_7Zo gebeurde het dat na de jaarwisseling de Klankwijzer/Brassinfo op de bar lag. Eén van onze leden, begint te lezen en komt bij het artikel

over het NBK terecht. Zoals wij al eerder schreven heeft ook “Concordia” daar aan meegedaan. Gerben begint te lezen, begint te glunderen van
oor tot oor en leest voor: “De band opereerde voorzichtig met trouwens wel meteen een euphonium in topvorm”. Nu kennen we Gerben en we
dachten echt dat hij het ter plekke verzon. Maar het staat er echt en dat willen we dolgraag met u delen. Het geeft geen perfect resultaat maar we
hopen dat ook u het kunt lezen. Klankwijzer (door op deze link te klikken komt u in de juiste editie, u moet op pagina 27 zijn voor het artikel).

2015 is alweer een paar weken oud, vrieskou hebben we nog niet gehad, de repetities gaan gewoon door.
Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor een concert speciaal voor de schoolgaande jeugd. Voor de kerstvakantie heeft de muziekschool
een project gedaan waarbij de leerlingen een instrument mee naar huis kregen en een paar weken mochten proberen. Het heeft vertúten gedaan want we
hebben er inderdaad een aantal leerlingen bij.
Maar om nu iedereen te laten zien dat ‘blaasmuziek’ echt leuk is, houden we binnenkort een leuk concert. Verder informatie volgt zo snel mogelijk.

En niet te vergeten, zaterdag 24 januari de bazaar. Misschien heeft u de aankondigingen al gezien. Het beloofd weer een gezellige avond te worden en
hopen u allemaal weer te mogen zien.
10888834_315926631929380_1264152401891727138_n